Marček legkorábban márciusban fog bíróság elé állni

Marček legkorábban márciusban fog bíróság elé állni

Nyitókép: AP Photo/Petr David Josek

Miroslav Marček, aki beismerte Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását, márciusban és áprilisban fog bíróság elé állni.

Mivel Marček beismerő vallomást tett, ezért a Ružena Sabová bírónő vezette szenátus úgy döntött, hogy Marček ügyével külön eljárás keretén belül fognak foglalkozni. A tárgyalás időpontjáról az igazságügyi minisztérium honlapján adtak ki tájékoztatást.

Hírdetés

A Specializált Büntetőbíróság szenátusa március 17-én és április 15-én fogja tárgyalni Miroslav Marček ügyét. A tárgyaláson már csak olyan bizonyítékokat fognak bemutatni, amelyek a büntetés, illetve a kártérítés kiszabása miatt lehetnek jelentősek. Ilyen például a pszichológiai és pszichiátriai szakvélemény, amelyre akkor van szükség, ha a bíróság életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását fontolgatja.

Miroslav Marček már az előkészítő eljárás során beismerte, hogy ő lőtte le Ján Kuciak újságírót és a menyasszonyát, Martina Kušnírovát. Elmondása szerint a gyilkosságot Andruskó Zoltán megbízásából Szabó Tamással követte el, aki továbbra is tagadja a bűnösségét. Marček a Kuciak-gyilkosságon kívül Molnár Péter vállalkozó megölését is beismerte.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »