Marček a Kuciak-gyilkosságról: Azt akarom, hogy a család megtudja mi történt

Marček a Kuciak-gyilkosságról: Azt akarom, hogy a család megtudja mi történt

Nyitókép: Foto N/Vladimír Šimíček

A JOJ Televízió további olyan információk birtokába jutott, amelyeket Miroslav Marček mondott el Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának hátteréről.

A rendőrség már április óta vizsgálja, hogy Marček valóban úgy követte-e el a gyilkosságot, ahogyan azt a nyomozóknak állítja.

Az állítólagos gyilkos azt is elmondta a nyomozócsoportnak, hogy miért döntött a gyilkosság tisztázása mellett.

 „Miért döntött úgy, hogy beismerő vallomást tesz?“

– kérdezte a felügyelő ügyész, mire Marček azt válaszolta:

„Úgy gondolom, a család megérdemli, hogy megtudja azt, mi törtét, hogyan történt és ki csinálta“.

Hírdetés

Ellentmondások vannak a vallomásában

A rendőrségnek nem elég, hogy Marček beismerte az előre megfontolt kettősgyilkosságot: bizonyítékokkal akarják alátámasztani Marček vallomását, amelyekben ellentmondások vannak.

A vádlott vallomása nem egyezik abban, hogy valójában mennyi lövés is érte Kuciakot.

Nem ül sem a töltényszám, sem a lövésszám. Marček az állítja, hogy Ján Kuciakot mellkason lőtte, majd egy végső lövést is leadott rá, mivel biztosra akart menni. Csakhogy az orvosok a mellkasi lövésen kívül más lövésnyomot nem találtak Kuciakon.

Martinára csak egyszer lőtt rá, ami megfelel a valóságnak. Elmondása szerint a gyilkosságot második próbálkozásra hajtották végre, mert Martina állandóan Ján mellett tartózkodott a házban.

„Én el akartam kerülni a nő meggyilkolását. Amikor elment WC-re, bekopogtam az ajtón. Ján Kuciak kinyitotta, én pedig mellkason lőttem. Ahogyan megnyitotta az ajtót, észrevettem, hogy Martina Kušnírová is ott áll”.

„Ahova céloztam, azt el is találtam. Láttam a patológiai jelentést, de nem tudom megmagyarázni. Én összesen háromszor lőttem“

– vallotta Marček.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »