Maradt az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem – közölte a jegybank kedden. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Nem változott az alapkamat, és a monetáris tanács nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.

Hírdetés

A jegybanki alapkamat mértéke 2016. május 25. óta nem változott.

A piaci várakozásokkal összhangban zajlott a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntő ülése, hiszen a kamatok változatlanok maradtak. A kamatdöntést követő jegyzőkönyvtől sem várunk semmi újdonságot – kommentálta a monetáris tanács döntését Ürmössy Gergely, az Erstebank vezető elemzője. Hozzátette,

Az elemző úgy látja, hogy az év hátralévő részében sem változnak sem a jegybanki kamatok, sem pedig a bankközi kamatok.

Az Erstebank elemzőinek várakozása szerint 2019 második félévében indulhat el legkorábban a magyar bankközi kamatok emelkedése, ami nagyban függ a hazai és nemzetközi inflációs folyamatoktól, valamint az Európai Központi Bank monetáris politikájától is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »