Maradona is szeretné a 48 csapatos világbajnokságot

Markáns véleménye van az ötletről.

Jó ötletnek tartja a 48 csapatos világbajnokságot Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája.

Az esetleges létszámbővítésről Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszélt a múlt héten, egy kolumbiai egyetemen. A terv szerint a 48 nemzeti együttesből 16 egy selejtezőforduló után kiesne és hazautazna, majd a torna az eddigiekhez hasonlóan, 32 csapattal folytatódna. Utóbbi szakaszban lenne 16 kiemelt válogatott, amelynek nem kellene pályára lépnie a csoportkörben.

Hamarosan tárgyalok Infantinóval, de mindenesetre pozitív lenne, ha több csapat venne részt – mondta Rómában Maradona, aki emlékeztetett a 2014-es vb előtti pótselejtezőre, amelyen a portugálok a svédekkel csaptak össze.

Ronaldo és Ibrahimovic találkozott. Nem igazság, hogy aztán kettejük közül egyet nem láthattak a vb-n a szurkolók – fogalmazott.

A FIFA-nál történő esetleges szerepvállalásáról az 1986-ban világbajnok ex-labdarúgó azt mondta: csak akkor vállal posztot, ha érdemben tehet valamit.

Különben hazamegyek – tette hozzá.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Kihagyja egy klasszis a vb-selejtezők nagy rangadójátVb-selejtezők – Az újabb magyar pontvesztés komoly lépéshátrányt eredményezne – ELŐZETESRovatok: SportTelepülés: VilágCímkék: sport, labdarúgás, 2018-as labdarúgó világbajnokság, Diego MaradonaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »