Maradjunk nyugodtak a bakonybéli bencések segítségével!

Maradjunk nyugodtak a bakonybéli bencések segítségével!

Amellett, hogy nagyon megnyugtató követni a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostorból mindennap közvetített közös imádságokat, a bencés szerzetesközösség perjele, Baán Izsák újabb segítséget ad számunkra ezekben az aggasztó időkben a monostor Facebook-oldalán március 19-én közzétett különleges videóban.

„Ebben a rendkívüli helyzetben mindenki arra van meghívva, hogy kicsit úgy éljen, mint mi, szerzetesek: bezárva” – mondja Izsák atya. A közösség arra gondolt, hogy néhány ötlettel, tanáccsal segít ebben. Első körben azzal, hogy miként lehet a belső világunkban rendet tenni.

„Nagyon nem tesz jót sem a szépségünknek, sem az emésztésünknek, sem egyéb dolgainknak, hogyha egész nap aggódunk, hogyha a híreket figyeljük, ha növekszik bennünk a feszültség” – mutat rá a perjel. Hogy a gondolatainkat el tudjuk terelni vagy össze tudjuk szedni, ahhoz pedig egy nagyon egyszerű légzőgyakorlatot ajánl.

Isten az ember orrába lehelte az élet leheletét – olvashatjuk a Teremtés könyvében, éppen a belégzésre és a kilégzésre figyelve megtapasztalható, hogy miként áramlik belénk az élet. A Baán Izsák által vezetett légzőgyakorlat Istennek felajánlva imádság is lehet egyben, hiszen az életen keresztül az élet adójával is kapcsolatban vagyunk.

Hírdetés

A videó ITT érhető el.

A szerzetesközösség lelki támaszt szeretne nyújtani a mostani rendkívüli helyzetben, amikor nincsenek nyilvános misék, ezért Facebook-oldalukon mindennap közvetítik vesperásukat 17 órától és a kompletóriumot 20.30-tól, valamint csütörtökön a hétköznapi (17 órától, a vesperással egyben), vasárnap pedig az ünnepi szentmisét (9.30-tól). Most szombaton, március 21-én, Szent Benedek ünnepén 11 órakor mutatnak be szentmisét, ezt szintén közvetítik.

Forrás és fotó: Szent Mauríciusz Monostor

Magyar Kurír
(asz)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »