Marad a hideg, de napsütétes időjárás

A Nyugat-Dunántúlon és a keleti országrészben gyakran lesz erősen felhős az ég, leginkább a középső területeken süthet ki hosszabb időre a nap, de délután már ott is lehetnek felhősebb időszakok – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora délutántól északkeleten, keleten elszórtan várható hószállingózás, gyenge havazás. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet -2 és +3 Celsius fok között várható.

Hírdetés

Estére főként nyugaton és északkeleten alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este és hajnalban egyaránt 0, -6 Celsius fok között valószínű, de a hosszabb ideig derült tájakon -8, -10 Celsius fok is lehet.

A Duna-Tisza közén, a középső országrészben, az Északi-középhegység nyugati részén több helyen is előfordul sűrű, zúzmarás köd. napközben javulnak, majd napnyugta után ismét romolhatnak a látási viszonyok.

Nógrád megyére első fokú figyelmeztető előrejelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »