Már vetőmagot is a BASF-től

Már vetőmagot is a BASF-től

A BASF portfóliója bővült a Bayer akvizícióinak átvételét követően, így már napraforgót és repcét is kínál a gazdáknak, természetesen a hozzájuk tartozó vegyszeres védelemmel. A januári nyitrai konferencia végén Roman Sýkora a cég vetőmagkínálatát sorakoztatta fel.

A repcekínálatot illetően a szakember különösen az INVIGOR repcékre irányította a figyelmet, amely meggyőződése szerint a jövő fajtái. A BASF abban a kiváltságos helyzetben van, hogy a minőségi vetőmagot a növényvédő szerekkel együttesen tudja kínálni, és a legmagasabb minőségű csávázást is biztosítani tudja. Az INVIGOR előnyei a korábbi vetés, a kisebb vetéssűrűség, a minőségibb gyökérzet, a gyors regeneráció, dinamikus növekedés, jó egészségi állapot, magasabb hozam és olajtartalom. Az INVIGOR repcék közt újdonságnak számít a InV 1188, amely rendkívül ellenálló a fómával szemben, nem hajlamos a megdőlésre, és kiváló az áttelelő képessége. Emellett magas az olajtartalma. A Clearfield repcék kategóriájában is van újdonság, mégpedig az InV 1266 CL.

Hírdetés

A napraforgó-vetőmagok közül az Acordis CLP hibridet emelte ki, amely közepesen korai, nagyon magas olajtartalmú, az intenzív területekre ajánlott. Nagyon gyorsan kelő, magas növésű, rendkívül ellenálló a betegségekkel szemben. Nem hajlamos a megdőlésre.

A Clearfield-technológia egyébként szintén a BASF korábbi vívmánya, amely segítségével hatékonyan kivédhető a gyomok felszaporodása a napraforgóban. A lényege a Pulsar gyomirtóval szembeni rezisztens hatás. A BASF a Clearfield-technológiát továbbfejlesztve „dobta piacra” a Clearfield Plus-technológiát. Később ezt a repcében is bevezette.

(czm)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »