Már vagy 350 néger van az Ocean Viking gyomrában

Újabb 105 embert vett a fedélzetére Líbiánál a nemzetközi vizeken az Ocean Viking, így a biztonságos kikötőt kereső hajó fedélzetén immár 356 migráns tartózkodik – jelentette az AFP francia hírügynökség a helyszínről.

Hannah Wallace Bowman) Az Open Arms spanyol hajó eközben több mint 150 migránssal – egyesek több mint tíz napja a fedélzeten tartózkodnak – Lampedusa olasz sziget partjainál vesztegel. A kék gumicsónakot a nap folyamán fedezték fel mintegy 40 tengeri mérföldnyire a líbiai partoktól, az SOS Méditerannée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű NGO-k által bérelt hajó legmagasabb pontján elhelyezett állandó megfigyelő állás segítségével.

Hírdetés

A csónakban 105 férfi, illetve fiatal volt, többségükben szudánia néger, közöttük 29 kiskorú. Szombat és vasárnap szintén két gumicsónak utasait emelte ki a tengerből a hajó, közöttük is nagy számban voltak szudánia négerek.

Az Ocean Viking, amelynek az eredeti befogadóképessége 200-250 fő, de szükség esetén bővíthető, folytatja a járőrözést a líbiai partoknál, mert az időjárási viszonyok kedveznek az átkelésnek, és az Íd al-Adha moszlim áldozati ünnep idején a líbiai határőrök ébersége feltehetően csökken.

(MTI)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »