Már több mint hatezren jelentkeztek határvadásznak

Már több mint hatezren jelentkeztek határvadásznak

Két hete tart a toborzás a migrációval érintett határszakaszok ellenőrzésére.

Eddig több mint hatezren jelezték személyesen, levélben, a közösségi oldalakon vagy telefonon, hogy csatlakoznának a rendőrség kötelékéhez – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Az ORFK közlése szerint a jelentkezők egységcsomagokat küldhetnek be, amiket a Központi Határvadász Toborzóiroda kezel, a felvételi és alkalmassági vizsgálatok pedig „ütemezetten zajlanak”.

A rendőrség által ígért, akár bruttó 400 ezer forintos bér és az általános iskolai végzettséggel is megpályázható állás a jelek szerint tehát sokakat csábít.

Hírdetés

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, a feltételrendszer szerint határvadászok alapilletménye bruttó havi 300 ezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék óránként bruttó 97 forintot jelent. Ezekkel, és az esetleg meglévő nyelvvizsgapótlékokkal együtt lehet elérni a bruttó 400 ezres bért, amihez évente bruttó 200 ezer forintnyi cafeteria is társul.

A határvadászokat elsősorban a déli határ migrációs helyzetének uralására vetné be a rendőrség, miután a katonákat erről a szakaszról az ukrajnai háború miatt, a rendőröket pedig az országszerte szükséges feladatok miatt átcsoportosítják.

A jelentkezőket többek között pszichológiai teszttel is szűrik. A tervek szerint az első körben 2200 alkalmas jelentkezővel kötnek 3 éves szerződést.

A leendő határvadászok a határrendészeti kirendeltségek illetékességi területén járőrszolgálatot látnak majd el, alapfeladatuk az államhatáron történő illegális belépési kísérletek megakadályozása, továbbá az illegálisan belépett személyek feltartóztatása és az ideiglenes biztonsági határzáron történő átkísérése lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »