Már több mint fél napja tüntetnek a politikusok

Már több mint fél napja tüntetnek a politikusok

Már több mint fél napja tart a demokrata politikusok ülősztrájkja a washingtoni kongresszusban. A képviselők azt akarják elérni, hogy a republikánusok is megszavazzák a fegyvertartás szigorításáról szóló törvényt, amelyről a 49 halálos áldozatot követelő orlandói vérfürdő után sem sikerült megállapodni.

„Méltányoljuk, hogy a képviselőknek van ellenvéleményük és ezt hangoztatják is. De reméljük, hogy a munka úgy folytatódik tovább, hogy az megfeleljen az intézménynek kijáró méltóságnak és illemnek” – mondta a Republikánus Párt képviselőházi elnöke, Paul Ryan.

Rendet próbált tenni a republikánus házelnök, de kudarcot vallott: a demokrata tüntetők még mindig kitartanak, ülősztrájkká alakult tiltakozásuk már több mint fél napja tart.

„Felszólítjuk a képviselőház vezetését, hogy rendezze a józan észnek megfelelően a fegyvertartás ügyét. Hadd szavazzunk! Szavazzunk! Azért jöttünk ide, hogy tegyük a dolgunkat. Dolgozni jöttünk” – így John Lewis georgiai képviselő.

A hírek szerint már úton van egy hálózsák-, párna- és fánkszállítmány is a politikusoknak, hogy még hosszabb időre rendezkedhessenek be.

Bár a republikánusok kikapcsolták a kongresszus kameráit, a demokraták az interneten továbbra is élőben közvetítik a tiltakozó megmozdulást.

A demokraták a június 12-i, 49 halálos áldozatot követelő orlandói lövöldözés miatt szigorítanák a fegyvervásárlás feltételeit. A többi közt azt akarják elérni, hogy a terrorgyanúval megfigyeltek ne vehessenek fegyvert, és kibővítenék a vásárláshoz szükséges ellenőrzéseket is, különös tekintettel a mentális problémákkal kezeltek vizsgálatára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »