Már több mint 27 millió forintot gyűjtött össze a Jobbik

Már több mint 27 millió forintot gyűjtött össze a Jobbik

Öt nap alatt összesen 27 457 599 forint adományt kapott a Jobbik, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 663 milliós büntetése ellenére is elindulhasson a választáson – derült ki Szabó Gábor pártigazgató tájékoztatásából. Az adományok összesen 3277 személytől érkeztek a támogatói bankszámlára.

„A Jobbik minden, a magyar szabadságot és a demokratikus berendezkedést féltő honfitársát hívja a december 15-i budapesti tüntetésére, ahol lehetőséget biztosít arra, hogy helyszíni befizetéssel is lehessen csatlakozni az adományozási kampányhoz” – közölte a pártigazgató.

Hírdetés

Kedden egyébként a Jobbik budai, Villányi úti irodájában, a párt hivatalos székhelyén jártunk, ahol egyebek mellett megtudtuk: a többség a csekkbefizetést választja – tapasztalatainkról itt írtunk bővebben.

http://mno.hu/

A gyűjtés Vona Gábor pártelnök múlt csütörtöki bejelentése nyomán indult, miután kiderült: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mintegy 331 millió forint befizetésére kötelezte a Jobbikot tiltott pártfinanszírozásra hivatkozva, és ugyanekkora összeggel csökkentheti a Magyar Államkincstár a párt állami támogatását. Vagyis a végső cech 662 millió forintra rúg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »