Már több mint 2100 orvos mondott fel, egészségügyi nővérek is csatlakoztak

Már több mint 2100 orvos mondott fel, egészségügyi nővérek is csatlakoztak

Október negyedikére már több mint 2100 orvos adta be felmondását összesen 31 kórházban, beleértve a kisebb egészségügyi intézményeket is. Egyes kórházakban a távozni készülő orvosokhoz egészségügyi nővérek is csatlakoznak. Ezt az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) sajtótájékoztatóján jelentette be a szövetség elnöke, Peter Visolajský, azt követően, hogy találkozott Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel.

Visolajský elmondta, hogy a minisztérium képviselőivel folytatott keddi tanácskozáson megvitatták szakszervezetük mind a nyolc követelését, ám semmilyen érdemi változás nem történt.

Hírdetés

„Konkrét lépéseket kell látnunk arra vonatkozóan, hogy a törvényt a parlament elé terjesztették, s hogy a koalíció szavazni fog róla“ – mondta az orvosok szakszervezetének elnöke, egyben felszólítva az illetékeseket, hogy tudatosítsák a helyzet komolyságát.
Felhívta a figyelmet egyes kevésbé időigényes követelésekre is, mint például az orvosképzés reformja. „Elég lenne lemásolni a cseh rendszert“ – javasolta Visolajský, megállapítva, hogy április óta ezzel a reformmal kapcsolatban semmilyen előrelépés nem történt.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »