Már több mint 20 ezer levélben elküldött szavazatot regisztráltak

Már több mint 20 ezer levélben elküldött szavazatot regisztráltak

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) csütörtökön bejelentette, hogy elkezdte a levélben elküldött szavazatok borítékjára nyomtatott vonalkódok ellenőrzését.

A prezenta.bec.ro honlap szerint eddig tĂśbb mint 21.600 vĂĄlasztĂł ĂĄltal elkĂźldĂśtt levĂŠlszavazatot tartalmazĂł borĂ­tĂŠkot regisztrĂĄltak.

„ElkezdtĂźk ellenőrizni a vonalkĂłdokat, amelyek a levĂŠlszavazatot tartalmazĂł borĂ­tĂŠkokra vannak nyomtatva” – tĂĄjĂŠkoztat kĂśzlemĂŠnyĂŠben az AEP.

Hírdetés

A hitelesĂ­tĂŠsi eljĂĄrĂĄs befejezĂŠse utĂĄn minden olyan vĂĄlasztĂł, aki elkĂźldte levĂŠlben szavazatĂĄt ĂŠs azt regisztrĂĄltĂĄk az illetĂŠkes irodĂĄkban, elektronikus levelet kap a kĂśvetkező Ăźzenettel: „Az Ăśn borĂ­tĂŠkja a 2019-es ĂĄllamelnĂśki vĂĄlasztĂĄsok első fordulĂłjĂĄra kĂźldĂśtt szavazatĂĄval megĂŠrkezett a levĂŠlben tĂśrtĂŠnő szavazĂĄssal foglalkozĂł vĂĄlasztĂĄsi irodĂĄhoz, ĂŠs megerősĂ­tjĂźk, hogy Ăśn ĂŠlt szavazati jogĂĄval. KĂśszĂśnjĂźk, hogy a levĂŠlszavazĂĄs lehetősĂŠgĂŠt vĂĄlasztotta!”, mutat rĂĄ a kĂśzlemĂŠny.

Az e-mailek egy részét már elküldték a szavazóknak, így 10.959 választó kapta meg a megerősítést.

Az AEP figyelmeztet még, hogy azokat a választókat, akiknek szavazata nem érkezik meg idejében ahhoz, hogy regisztrálni tudják, értesíteni fogják e-mailben, hogy a hétvégén menjenek el szavazni valamelyik, hozzájuk legközelebb eső szavazókörzetbe. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »