Már tippelik ki szervezte az isztambuli merényletet

A Bild című német lap úgy tudja, egy szíriai származású iszlamista, Ilhami Bali lehet a negyvenegy áldozatot követelő isztambuli robbantás főszervezője. A török hatóságok nagy erőkkel nyomoznak a tettesek földerítésén. A Bild úgy tudja, Bali az Iszlám Állam egyik parancsnoka, aki érintett a január 12-ei, Isztambul főterén elkövetett robbantás megszervezésében is.

Magyar Menedék - Tepe

Miközben a török hatóságok mindent bevetnek, hogy kézre kerítsék a 41 halálos áldozattal járó isztambuli reptéri merényletért felelős szervezőket, a Bild arról ír, egy szír származású ISIS-tag, Ilhami Bali állhat a merényletek hátterében.

Emlékezetes, a Yeni Safak című kormánypárti napilap értesülései szerint az első támadó berontott a nemzetközi terminál területére. A bejáratánál elhelyezett röntgengép mellett elhaladt, majd „Itt hamarosan pokolgép robban!” felkiáltás mellett gépkarabélyával tüzet nyitott. Egy közelben álló rendőr pisztolyával azonnal rálőtt a támadóra. A terrorista a terminál belseje felé lépdelt, miközben folyamatosan tüzelt, de egy pisztolylövedék eltalálta; a férfi a földre esett, majd felrobbantotta magát. Társa tehetetlenségét látva érkezett a második támadó, aki a röntgengép mellett nyitott tüzet, majd szintén felrobbantotta magát. A harmadik elkövető a bejárat előtt várakozott, először a terminálból kitóduló embertömegre nyitott tüzet, majd az épület előtt autókra és taxikra lövöldözött. A közeli rendőrök beavatkozására felrobbantotta magát. Az egyik pokolgép 70 centiméter szélességben átszakította a mintegy 25 centiméter vastag betonpadlót, utat nyitva az alsó szint felé.

A Bild úgy tudja, Bali az Iszlám Állam egyik parancsnoka, aki érintett egy január 12-ei, Isztambul főterén elkövetett robbantás megszervezésében.

blikk.hu/MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »