Már terjed emailben az AKO és a Focus választások előtti utolsó, nagy közös felmérése

Már terjed emailben az AKO és a Focus választások előtti utolsó, nagy közös felmérése

Szerda délután több mint 9000 személy megkapta emailben a két fő közvéleménykutató-intézet közös felmérését a választások előtt.

Az eredményt a sajtó nem közölheti, magánszemélyek számára azonban nincs semmilyen törvényi szankció. A Körkép.sk birtokában levő eredményekből kiderül, hogy az első helyen változás történt, és az a párt, mely évekig a legerősebb volt, már nem biztos, hogy a választások után is az marad.

A mostani, nagymintás, 2000 fő megkérdezésén alapuló eredményekről, melyek szerkesztőségünk birtokában vannak, annyit lehet elmondani, hogy az eddigi tendenciát erősíti. Mégpedig úgy kormányoldalon, mint az ellenzéki és a magyar térfélen. Az ellenzéki pártok egy kivételével mint a küszöb felett szerepelnek, a parlamentbe összesen hét párt jutna be. További érdekesség, hogy a szélsőséges erők visszaestek, és két kormánypárt sem élné túl a választásokat.

Hírdetés

Az 50dni.sk polgári kezdeményezés korábban gyűjtsét szervezett, hogy ha érvénybe lépett volna a Smeres kormány által elképzelt, választások előtti 50 napos határidő a közvéleménykutatásokat illetően, legyen alternatív megoldás. A jogszabályt végül Zuzana Čaputová vétózta, így nem lépett érvénybe.

A politikai pártok a számokat természetesen saját bázisuk mozgósítására használják fel. A kampánycsend holnap reggel 7 órától lép életbe.

A Focus és az AKO felmérése február 20-24 között kétezer személy telefonos és személyes megkérdezésével készült.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »