Már nem fogadják el a brit nyaralók pénzét

Hamar utolérte a Brexit utáni piaci káosz a brit nyaralókat: egy görög hotelnél az a felirat várta őket, hogy nem fizethetnek fonttal, mivel a hotel nem tudja, hogy mennyi a valuta valódi értéke. Az eset a költői szépségű Kosz szigetén történt.

“Nem tudjuk átváltani a fontot, nem tudjuk, mennyit ér” – ez a felirat várta a Kosz szigetén nyaraló brit turistákat, akiket egészen addig bizonytalanságban tarthatnak a szálláshelyek, míg egyértelmű információk érkeznek a brit jegybanktól – írja a Dail Mail. A font a Brexit hatására 31 éves történelmi mélypontra esett péntek reggelre a dollárhoz képest.

Font-embargó a hoteleknél

Az egyik nyaraló “Elkezdődött! Görögországban vagyunk, nem tudunk pénzt váltani, a britek a bankomatot sem használhatják” – üzenettel kiegészített képet rakott fel a Twitterre szálláshelyének meglepő döntéséről.

A nacionalista lap később frissített a katasztrofálisnak beállított helyzeten: a turistáknak időközben sikerült pénzt kivenniük az automatákból, de a hotel még mindig nem oldotta fel a font-embargót.

átváltás


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »