Már megint az Atv a leginformáltabb Fidesz-ügyekben: Simonka indulhat, mert nem nyomoznak ellene

Az atv.hu számolt be először arról is, hogy Áder János marad a kormányfő, ugyanis a portált erről “tájékoztatták”. Most arról számoltak be, hogy Orbán Viktor 2018-ban kikkel is képzeli el a parlamenti listát. Dobogókőn a Fidesz-elnökség nagyrészt véglegesítette a 106-os névsort.

A nagy vesztes Voldemort nagyúr: Mengyi Roland ugyanis kiesett a pixisből azzal, hogy vád elé helyezte őt az ügyészség.

Fideszes források arról is beszámoltak, hogy a pártot egy maffiához firtató Tiffán Zsoltnak is lejárt az ideje a parlamentben.

Kocsis Máté pedig eldöntheti, akar-e jövőre ismét parlamenti képviselő lenni.

Ennél is érdekesebb, hogy Simonka György viszont maradhat, sőt ragaszkodik a szintén gyanús ügybe keveredett politikushoz Orbán Viktor.

De ez még mindig semmi! Hiszen az egyik fideszes vezető politikus arra hívta fel az Atv munkatársának figyelmét, hogy a dobogókői kétnapos elnökségi ülés után, december 28-án tudatta Polt Péter legfőbb ügyész az LMP-s Hadházy Ákos egy írásbeli kérdésére válaszolva, hogy nem folyik nyomozás Simonka ellen.

„Simonka György országgyűlési képviselő, így az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 74.§-ának (1) bekezdése alapján személye ellen csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet büntetőeljárást folytatni. Simonka György országgyűlési képviselővel kapcsolatban a mentelmi jog felfüggesztését az ügyészség nem indítványozta”

– írta a legfőbb ügyész.

A portál szerint egyébként az sem kizárt, hogy magát Farkas Flóriánt is újraindítja a Fidesz, hiszen csak azoknak a képviselőknek engedi el a kezét, akik már teljességgel védhetetlenek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »