Már megfogantak a következő generációs dzsihadisták

Biztosított a jövő dzsihadista utánpótlása: az Iszlám Állam kalifátusán belül több mint 31 ezer nő vár gyermeket – derült ki egy új londoni jelentésből.

A londoni Qulliam kutatói már régóta vizsgálják az Iszlám Állam kiképző taktikáit, amit arra használnak a terroristák, hogy a kisgyermekekből minél hamarabb dzsihadistákat faragjanak agymosás alkalmazásával – ebben a szülők, a tanítók és a kiképzők segítsége is létfontosságú.

Az “Iszlám Állam gyermekei” című jelentésükben – melyet az ENSZ is megerősített – a dzsihadista kiképzését menetét tárgyalják számadatokkal kiegészítve – írta a brit Independent, akik a kalifátusban tartózkodó 50 brit gyermek átképzésére hívja fel a figyelmet.

A fiúknak gyilkolni, a lányoknak szülni kell

A terroristák a kisgyermekeket sokkal halálosabb fegyvernek tartják, mint a felnőtt dzsihadistákat, mivel a gyermekek “tiszta lappal” indulnak neki az egész életen át tartó szent háborúnak, így az iszlám törvényeihez képest is szélsőségesnek ítélt kalifátusi szabályokat is szó nélkül elfogadják, és életük árán is betartják.

Levágott emberfejjel fociznak

Egészen fiatal kortól brutalitáshoz szoktatják őket, erre szolgál például a “dzsihadista focizás” is, ahol levágott emberfejet rugdosnak a kicsik.

Míg a kisfiúk az Iszlám Állam merev szabályai között magolják a Koránt, és minden nap részt vesznek a kiképzéseken, a lányok a “kalifátus gyöngyszemei”. Fátyol mögé rejtik és otthon tartják őket, ahol két feladatuk van: gondoskodniuk kell férjeikről, és gyermekeket kell szülniük.

A Quilliam vezető kutatója elmondta az Independentnek, hogy a kalifátus területén a következő dzsihadisták generációjának szisztematikus létrehozása folyik éppen. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy  rengeteg nő esett teherbe, mint ahogy azt a fenti adatok is mutatják.

“Azt tanulmányoztuk, hogy miért ilyen fontos most az “utánpótlás” létrehozása. A kisgyermekeknek még nincsenek kognitív képességeik, döntéseket sem tudnak hozni, így bármilyenné lehet őket nevelni.

Mártíromságról szóló történetek esti meseként

De ez nem csak az Iszlám Államon múlik: a családok szerepe is döntő az agymosásnál. Este elalvás előtt mártíromságról szóló történeteket olvasnak a gyerekeknek, és megtanytják nekik azt, hogy szerintük mi a helyes és mi a tiltott. A tisztaság szó bevezetése is nagyon fontos a korai nevelésnél.”

Születéstől kezdődik az agymosás

A Quilliam elnöke szerint ez az egyik legveszélyesebb folyamat a világon. “A gyermekek a jövő kulcsai, ezt a dzsihadisták is jól tudják. Az agymosás és az iszlám nevelés a születés pillanatában elkezdődik, az iskolákban és a kiképző táborokban pedig egyre intenzívebbé válik.

A kicsiket a saría legbrutálisabb értelmezésére oktatják, erőszakra nevelik őket és olyan különleges képességekre tesznek szert, amit csak a kalifátusban lehet elsajátítani.” – mondta az Independentnek adott interjúban.

Hóhérként használják a gyerekeket

A kalifátusban nevelkedő gyermekekről szóló különleges jelentésben az is szerepel, hogy az Iszlám Állam terroristái 2015. augusztusától 2016. februárjáig összesen 254 alkalommal használtak gyermekeket propagandavideóikban. 12 gyermek hóhért vettek videóra, ahol egyikük egy nyilvános kivégzést vezetett.

A nők bántalmazása egy külön ENSZ-jelentésben szerepel, ahol főként a jazidi közösség nőtagjainak elhurcolását és rabszolgasorba taszítását emelik ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »