Már májusban felkeresné Trumpot a dél-koreai elnök

Mun Dzse In dél-koreai államfő fontolgatja, hogy még a történelmi jelentőségűnek ígérkező amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előtt találkozik az amerikai elnökkel – közölte a dél-koreai elnöki hivatal szerdán.

Mun május közepére tervezi látogatását – tette hozzá a Kék Ház egyik magas rangú tisztségviselője. Csung Jui Jong, a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kedden találkozott amerikai kollégájával, John Boltonnal a részletek tisztázása érdekében.

Hírdetés

A dél-koreai elnöki hivatal szerint Mun közvetlenül a pénteki Korea-közi csúcstalálkozót követően telefonon tájékoztatja Trumpot az összejövetelen elhangzottakról. Az Egyesült Államok élénk figyelemmel követi a Korea-közi eseményt, amely előrejelzésként szolgálhat a május végén vagy június elején esedékes, történelmi jelentőségű csúcstalálkozóhoz Trump és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között.

A nukleáris és rakétaprogramja miatt nemzetközi szankciókkal sújtott Észak-Korea az év eleje óta számos békülékeny gesztust tett, és késznek mutatkozik feladni atomprogramját, illetve elköteleződni a fokozatos nukleáris leszerelés mellett.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »