Már legalább kétezer 18 éven aluli radikális iszlamista él Franciaországban

Már legalább kétezer 18 éven aluli radikális iszlamista él Franciaországban

Az Iszlám Állam toborzói titkosított üzenetekkel, majd propagandavideók tucatjaival próbálják meg behálózni a fiatalokat. A Figaro című francia lap szerint sikeresen: csak Franciaországban mintegy kétezer olyan 18 éven aluli gyerekről tudnak, aki elfogadta a radikális iszlamista tanokat.

Az Iszlám Állam (IÁ) stratégiájában központi szerepet játszik a "nyugati fiatalok" között kifejtett propaganda. A toborzók elsősorban az iskolában rosszul teljesítő, vagy csonka családban élő gyerekeket keresik meg – írja a Le Figaro című konzervatív párizsi lap. „A kiszemelteket egy bizalmat keltő, hasonló életkorú beszervező keresi meg, aki néhány beszélgetés után azt javasolja, hogy a reménybeli támogató is töltse le a Telegram nevű, titkosított beszélgetések lefolytatására alkalmas programot. Ha ez megtörtént, akkor jön a telítésnek nevezett szakasz: naponta tucatnyi videó és üzenet érkezik, s ezek segítségével átformálják a fiatalok gondolkodását” – idézett a lap egy titkosszolgálati szakértőt, aki maga is vadászik az IÁ toborzóira.

A francia titkosszolgálatok adatai szerint már legalább kétezer 18 éven aluli radikális iszlamista él Franciaországban, s az „elcsábítottak” száma több mint kétszeresére emelkedett egy év alatt. A nem hivatalos statisztikákból az is kiderül, hogy a beszervezettek között több a lány, mit a fiú.

Már legalább 17 francia kiskorú halt meg az IÁ oldalán Szíriában és Irakban” – mondta a szakértő, majd hozzátette: nincs alsó korhatár, a szélsőséges gondolkodásukat között 15 évesek is akadnak.

(HVG – Figaro nyomán)

A brit punkzenészből terroristává avanzsált "fehér özvegy" gyereke volt az IÁ egyik hóhéra

"Franciaországnak vége – Magyarországon szebb és szabadabb az élet"

Inkább a franciák szokjanak hozzá a terrorveszélyhez, de a zsidókat nem adják Vallsék


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »