Már látható a Schumacher-film – elkerülhette volna a síbalesetet

Már látható a Schumacher-film – elkerülhette volna a síbalesetet

Szerdától elérhető a Netflix kínálatában az a dokumentumfilm, amely Michael Schumacher pályafutását dolgozza fel.

A film a hétszeres Forma–1-es világbajnok karrierjét állítja a középpontba, de most először mesél a család a pilóta súlyos síbalesetéről és az azt követő időszakról. A filmből kiderült, hogy a tragikus végkifejlettel végződő kiruccanás máshogy is alakulhatott volna, ha Michael eredeti tervénél marad – írja a hirado.hu.

Schumacher adrenalinfüggő volt, és az autóversenyzést pótolva olyan sportokban tette magát próbára, mint az ejtőernyőzés. A filmben szerepel például egy felvétel, ahol Dubaj felett hódol ezen szenvedélyének feleségével.

Hírdetés

Azon a 2013-as decemberi hétvégén Michael szerint a hó nem volt optimális a síelésre a franciaországi Meribelben, és azt javasolta, hogy menjenek inkább Dubajba ejtőernyőzni. Végül azonban a sportoló úgy döntött, a síparadicsomban marad, és megpróbálja belőle kihozni a legjobbat.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket, amikor a sípályáról lefutva egy köves részre érve elesett a francia Alpokban. Koponyaalapi törést és súlyos agyi traumát szenvedett – annak ellenére, hogy sisak volt rajta.

A síbaleset óta a nyilvánosság elől elzárva él Schumacher, a család nem árul el részleteket az állapotáról, a filmben a felesége, Corinna így nyilatkozik: „Nagyon hiányzik nekem, de nem csak nekem. A gyerekeknek, a családunknak, az édesapjának, körülötte mindenkinek. Úgy értem, mindenki hiányolja őt, miközben Michael nagyon is itt van. Máshogyan, de itt van, és erőt tudunk belőle meríteni.”

Az autóversenyző rehabilitációja a mai napig is tart otthonában, svájci Vufflens-le-Château-ban. „Együtt vagyunk otthon, folytatódik a gyógyterápia, és mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen. Egyszerűen azért, hogy érezze, milyen összetartó család vagyunk” – mondta a felesége.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »