Már lakóházakat törnek fel és gyújtogatnak a migránsok a Vajdaságban

Deszkával, faágakkal és kövekkel dobálta a rendőröket egy illegális migráns hétfőn a déli határnál. A rendőrök pajzsokkal védték magukat és az autójukat. A dobálózó támadó egyedül volt, elképzelhető, hogy a rendőrök figyelmét akarta elterelni, amíg egy csoport a közelben megpróbál átjutni a kerítésen – számolt be az M1 Híradója.

Kunbaja térségében történt az eset. Először egy nagyobb fadarabot, később több kisebb faágat, majd köveket dobott a magyar határt védő rendőrök felé egy migráns hétfő délután. Az egyenruhásoknak pajzzsal kellett védeniük magukat és a rendőrautót.

 

Szerencsére személyi sérülés nem történt. Azonban az egyik gépkocsi teteje megrongálódott. A migráns ezt követően visszarohant a szerb mélységbe. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen”fogalmazott Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

Nem ez volt az egyetlen támadás a napokban.

A magyar kormány közösségi oldalán osztottak meg egy videót, amelyen az látható, hogy az illegális migránsok csoportosan, létrákkal vonulnak a határhoz. Amikor a kerítésen nem tudnak átjutni, megfagyott földdarabokat kezdenek el dobálni. Újabban egyre többször támadják a kerítést csoportosan a migránsok.

Hírdetés

Az embercsempészek új taktikát alkalmaznak, nagyobb számú illegális bevándorlók csoportját irányítják egy bizonyos határszakaszra.

Megrohamozzák a kerítést, megpróbálnak átmászni, a magyar rendvédelmi szervek pedig intézkednek. Miközben az intézkedés folyik, kissé távolabb az embercsempészek kisebb csoportja átmegy a határkerítésen”ismertette az M1 szerbiai tudósítója.

A határ szerb oldalán fekszik Rábé, a migránsok az ehhez hasonló határ menti településeken gyülekeznek. Sokszor lakóházakat törnek fel, illegálisan elfoglalják azokat, és elképesztő állapotokat hagynak maguk után. A berendezési tárgyakat vagy elviszik, vagy eltüzelik. Egy helyi férfi az M1-nek arról beszélt, arra is volt példa, hogy felgyújtották az egyik önkényesen elfoglalt házat.

Se ajtó, se ablak nincs rajta. Volt már két tűzeset is. Egyiket én oltottam el a rendőrökkel, a másik pedig kicsit komolyabb volt, akkor kihívtuk a tűzoltókat” – mondta a helyi lakos.

„Több településen is egyre inkább tarthatatlan a helyzet” – mondta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője néhány napja az M1-en.

Nem úgy látszik azonban, hogy csökkenne a migrációs nyomás. Ezt mutatják a számok. Hétfőn egy nap alatt több mint száz határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok. E mellett 165 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »