Már közel 50 ezren jelentkeztek szerződéses katonának az Ukrán Fegyveres Erőkhöz

Az Ukrán Védelmi Minisztérium szóvivője, Olekszij Csernobaj kijelentette, hogy az idén már 49 ezer személlyel kötött szerződést az Ukrán Fegyveres Erőkkel.

„Az év elejétől már 49 ezren kötelezték el magukat szerződéses alapon az ukrán hadsereghez, akik közül közel 5,5 ezren tisztek.” –  közölte a keddi eligazításon a szóvivő.

Csernobaj kiemelte, havonta átlagosan hatezren jelentkeznek az Ukrán Fegyveres Erőkhöz, ami sokkal magasabb a múlt évi mutatóknál – ismerteti az Interfax ukrán hírügynökség.

„Az Ukrán Fegyveres Erőknél fokozatosan szeretnék 70 százalékra növelni a szerződéses katonák arányát. Prioritást élveznek azok az új parancsnokok, akikre a katonai ellenőrző pontokon van szükség, csapatokat irányítanak, valamint azok, akik harci képesítéssel rendelkeznek.” – jelentette ki.

A sorkatonákkal a nem harci feladatokat fogják elvégeztetni, vagy a részleges katonai támogatást nyújtó katonai egységeket fogják feltölteni – jegyezte meg Csernobaj.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Nyugdíjas amerikai tábornok lesz az ukrán hadsereg főtanácsadójaPorosenko: Ukrajna nem engedheti meg magának, hogy a GDP 3 százalékánál többet költsön a hadseregreVegyi fegyvereket akar bevetni az ukrán hadsereg?Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán hadsereg, Ukrán Fegyveres Erők, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »