Már Kövér Lászlónak is sok lehet a fideszes gőg – szerinte közpénzt kezelnek a MNB alapítványai

Kövér László szerint közpénznek tekinthetők a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai által kezelt források. “Mi más lenne” – válaszolta az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Katolikus Rádiónak szerdán adott interjúban arra a kérdésre, hogy egy jegybank által létrehozott alapítványban lévő pénz közpénz vagy sem.

Az Országgyűlés kedden arra hivatkozva korlátozta a közérdekű adatigénylés lehetőségét, hogy az MNB alapítványainál az alapító által juttatott vagyon – az elfogadott törvényjavaslat indoklása szerint – elveszíti közvagyon jellegét.

A törvénymódosításnak köszönhetően a több mint 260 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó Pallas Athéné Alapítványok gazdálkodását már senkinek sincs joga ellenőrizni. Úgy látszik, hogy a kormány érvelése, miszerint az alapítványoknak adott pénz “elveszíti közvagyon jellegét” már Kövér Lászlónak is sok volt. Persze ez a helyzeten nem sokat változtat, hiszen a botrányos törvénymódosítását minden gond nélkül megszavazta a kormánytöbbség. Az MNB vezetői legalább jó napot zártak tegnap, amellett, hogy az ellenőrzésük megszűnt, még a fizetésüket is brutális módon megemelte a kormány.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »