Már huszonhét halott Ankarában

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap este Ankara belvárosában: a nagy erejű robbanás következtében legalább 27 ember vesztette életét, hetvenöten pedig megsebesültek – közölte Ankara kormányzója. Tavaly október óta ez már a harmadik merénylet, amely a török fővárosban történt.

A kormányzó tájékoztatása szerint a robbanószerrel megrakott gépkocsi a város központjában lévő Kizilay tér mellett repült levegőbe. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú biztonsági tiszt azt közölte, hogy öngyilkos merénylő hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A detonáció olyan hatalmas erejű volt, hogy két és fél kilométerre is hallották és látták a helyszín felett gomolygó füstöt. A helyszínre sok tűzoltót és mentőt vezényeltek.

A teret a hatóság lezárta attól tartva, hogy második robbanás követheti az elsőt.

Egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára a terrortámadás elkövetését.

Szerémy Tamás, az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója a Híradóban elmondta: a merénylet a város központi részén, egy forgalmas buszmegállóban történt. Úgy tudni, egy bombával megrakott autó hátulról csapódott neki egy önkormányzati busznak.

A magyar követségtől egy kilométerre történt a robbantás, a munkatársak jól vannak – mondta szintén az M1 Híradóban Menczer Tamás, a Külügyminisztérium sajtófőnöke.

A követség ügyeleti száma: 0090-533-699-3694.

Még nincs egy hónapja, hogy 29-an meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a Kurdisztáni Munkáspárt nevű szervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »