Már Gera Zoltán is Orbán csatlósa?

Már Gera Zoltán is Orbán csatlósa?

Lassan negyed éve azon lamentálunk – hol nevetve, hol kicsit már sajnálva az érintetteket –, hogy micsoda lelki törést, szellemi meghasonlást és az ezekkel járó kórképeket okozott ellenzéki oldalon a választás. Amikor valaki tényleg nagyon erősen hisz valaminek a megvalósulásában, de a valóság nyomokban sem igazolja vissza a hitét, az tényleg húzós ügy, és további szörnyűségek táptalaja.

Akkora horderejű csalódásnak számít az ilyen, amelyet kevesen képesek lábon kihordani, az emberek nagy-nagy többségének viszont ilyenkor szakember segítségére lenne szüksége. A szakemberi segítség elmulasztása esetén fordulhat még súlyosabbra a helyzet, mivel ilyenkor a sérült lélek bármilyen kifogást, alternatív valóságot képes kitalálni, bárkit képes bűnbaknak kikiáltani, hogy meneküljön a megemészthetetlen helyzetből.

A leggyakrabban felbukkanó komoly tünet, amikor mindenért, de tényleg kivétel nélkül bármiért Magyarország miniszterelnökét teszik felelőssé.

Már az is elég, ha a 39 éves, szinte a teljes elmúlt idényt sérülés miatt kihagyó Gera Zoltán befejezi profi labdarúgó pályafutását. Milyen következtetést vont le ebből Hont András, a HVG nyilvánvalóan komoly lelki sérüléssel küzdő liberális propagandistája? Természetesen azt, hogy Orbán.

Hírdetés

Ezt írta ő. Egy megroggyant lélek, amelyen teljesen elhatalmasodott a kényszerképzete. Minden mögött az általa gyűlölt hatalmat látja, meggyőződése, hogy az őrajta kívül már mindenre kiterjeszkedett: nincs már önálló akarat és döntés, nincs a saját üteme szerint működő világ, csak a hatalom kénye, kedve. Nem is diktatúra ez már, hanem több annál! Ez már ázsiai típusú istenkirályság, ahol még kiöregedett focisták is a miniszterelnök politikai céljaihoz igazítják a visszavonulásukat!

Az talán tényleg felróható Orbán Viktornak, hogy nem törődik kellőképpen az ellenzéki alakok lelkiállapotával, nem tesz meg mindent a gyógyulásukért. Talán tényleg tekintettel lehetne rájuk Miniszterelnök Úr, és kivételesen őket is beleérthetné a nagy közös halmazba, amikor senkit sem hagy az út szélén! Ezek az emberek láthatóan nagy bajban vannak, nem tudják feldolgozni az életükben keletkezett törést; ilyen esetekben megfontolandó lehet az állami beavatkozás, mivel polgáraink biztonsága forog kockán. Talán itt az idő, hogy ha ők nem tudják maguknak bebiztosítani a szakemberi beavatkozást, akkor az állam a segítségükre siessen, és szavatolja számukra a szükséges egészségügyi-pszichiátriai kezelést.

www.tutiblog.com

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »