Már erőszakkal próbálják eltéríteni a hajókat a „békés menekültek”

Egy ideje már nincs (teljesen) nyitva az Európába vezető tengeri útvonal, a betelepítést végző hajókat kitiltották Olaszország kikötőiből, ez azonban nem gátolja meg az ostoba niggereket (ne várjuk tőlük, hogy újságot olvassanak, ugye) hogy továbbra is kievezzenek lélekvesztőikkel a nemzetközi vizek határára, és ott várják a “megmentőiket”. Miután azonban rádöbbentek, hogy bár felszedik, mégis Líbiába zsuppolják vissza őket, hétfőn úgy döntöttek, a kalózkodás lesz a megfelelő megoldás

A Vos Thalassa nevű francia vontatóhajó, amely a Total olajcég megbízásából lát el szállítási feladatokat az észak-afrikai partok mentén, vasárnap éjszaka egy fából tákolt tutajt észlelt a Földközi-tengeren, rajta több, mint hatvan migránssal, akik szokás szerint rádión rimánkodtak segítségért. A hajó személyzete az előírások szerint fedélzetére vette a “hajótörötteket”, majd értesítették a líbiai parti őrséget, hogy intézkedjenek azok szárazföldre szállításáról. A niggerek azonban nem így képzelték el a dolgot, ezért túszul ejtették a tengerészeket, és fenyegetéssel próbálták őket arra kényszeríteni, hogy Olaszország felé vegyék az utat.

Ajub Kvasszem admirális, a líbiai parti őrség szóvivője elmondta, hogy nem avatkoztak be, nehogy tovább bőszítsék az aggresszív négereket, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a közhangulatra tekintettel további hasonló “migránslázadások” várhatóak. A kalózzá vált kontinensfoglalókat végül az olasz parti őrség hajója vette a fedélzetére, majd valamennyiüket letartóztatták.

Danilo Toninelli olasz közlekedésügyi miniszter közleményben méltatta a hatóságok példás intézkedését, és kemény büntetést helyezett kilátásba a bűnözőkkel szemben. Egyszersmind kijelentette, hogy a Vos Thalassa-nak nem is kellett volna mentőakciót indítania, mert a közelben tartózkodott egy líbiai hadihajó is, amelynek illetékességi körébe tartozik az ilyesmi. Ez a kijelentés azt sejteti, hogy az új olasz kormány akár a tengeri jog évszázados hagyományát is hajlandó felrúgni, hogy országát megkímélje a további idegenek beözönlésétől.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »