Már elérhetõ az applikáció, amivel az érvényes oltási igazolványokat fogják ellenõrizni

Már elérhetõ az applikáció, amivel az érvényes oltási igazolványokat fogják ellenõrizni

Az országos oltási kampány Facebook-oldalán máris bemutatták a Check DCC nevű applikációt, melynek segítségével a különböző beltéri helyszíneken és rendezvényeken a résztvevők oltási tanusítványát lehet ellenőrizni.

Hírdetés

Az elképzelés igen egyszerű: ha valaki a hivatalos weboldalon zöld igazolványt állít ki, akkor automatikusan egy QR-kód generálódik, amelyet majd könnyedén beolvashat a Check DCC. Ennek a QR-kódnak a beolvasása után az alkalmazás zöld színű jelzést ad ki, ha a tanúsítvány érvényes és hiteles. Abban az esetben, ha valaki érvénytelen (netán lejárt) igazolást mutat fel, akkor piros üzenettel jelez az applikáció.

A bemutató videóból kiderül továbbá, hogy nemcsak romániai, hanem más országok által kibocsátott igazolásokat is ellenőrizni tud az applikáció. Ehhez nem kell tenni mást, minthogy a kis földgömb gombra kattintva ki kell választani az illető országot.

Az applikáció egyetlen szépséghibája, hogy egyelőre csak a Google Play áruházból lehet letölteni, kimondottan Android szoftverrel futó telefonokra és táblagépekre. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »