Már csak néhány napirendi pont vár a képviselőkre

Már csak néhány napirendi pont vár a képviselőkre

POZSONY. Már csak néhány napirendi pont és személyi kérdés vár a parlamenti képviselõkre a törvényhozás aktuális, a nyári szünet elõtti utolsó ülésén. Egyebek mellett ma kerül sor a Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgató-választásának második fordulójára.

Az ötödik ülésnapon, hétfõn a honatyák többnyire jelentésekkel foglalkoztak, de az iskolák finanszírozását érintõ változásokat is megtárgyalták.

A képviselõk a hétfõi ülésnap végén fõként a pénzügyminisztérium mûhelyébõl származó javaslatokat vitatták meg. Megtárgyalták a 2017-2020-as évekre vonatkozó Stabilitási Programot, amely az államháztartási hiány csökkenésével számol. A hiánynak jövõre a bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékát kellene elérnie. A kormány nem változtatott azon tervén, hogy 2019-ben kiegyenlített költségvetést érjen el, s 2020-ban is ez a cél.

A megvitatott programpontokról a honatyák kedden szavaznak. Szintén ma kerül napirendre a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) új vezérigazgatójának megválasztása. A második fordulóba Jaroslav Rezník, a TASR hírügynökség vezetõje és Václav Mika, az RTVS jelenlegi vezérigazgatója került be.

A mai programon szerepel még a legfõbb ügyész és a különleges ügyész tevékenységérõl szóló jelentés, illetve a Szociális Biztosító 2016-os számviteli beszámolója.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »