Már biztos, hogy Luke nem Rey apja

A Star Wars hetedik része utáni legnagyobb kérdéssel kapcsolatban nyilatkozott a film rendezője, J.J. Abrams.

Két nap múlva lesz négy hónapja, hogy megjelent a mozikban 2015 legjobban várt filmje, a Star Wars VII. – Az ébredő Erő, amely azóta mindenféle nézettségi és bevételi rekordot megdöntött és sokféle díjat bezsebelt. A film talán legfontosabb karaktere a Daisy Ridley által megformált Rey volt – aki az előzményregény alapján elég naiv –, akiről elvitatkozgathattak a hímsoviniszták a feministákkal, ám a rajongókat Rey neménél jobban érdekli a lány származása.

Meglepő módon maga a rendező, J.J. Abrams – aki szerint melegkarakter is lesz a közeljövőben a Star Wars-filmekben – szolgált némi új információval Rey szüleivel kapcsolatban. A Tribeca Film Festivalon a The Hollywood Reporter szerint egy néző rákérdezett, kiknek a gyermeke a lány, erre Abrams elsőre viccesen a teremből való távozásra szólította fel a nézőt, majd komolyabban válaszolt:

„Rey szülei nem szerepelnek a hetedik epizódban. Szóval jelen pillanatban nem mondhatom meg, kik ők.”

Így kizárható két nagyon erősen élő teória is: Rey nem Luke lánya, ahogy nem Leia és Han Solo gyermeke. Így az a feltételezés is hamis, hogy Rey valójában Kylo Ren testvére. Viszont van még egy erősen élő elmélet is, az, hogy Rey az öreg Ben Kenobi unokája, ez nem zárható ki. Obi-Wan a hangja révén egyébként szerepelt Az ébredő Erőben – amelyben magyar rohamosztagos is volt –: Rey víziójában Sir Alec Guiness és Ewan McGregor hangja is fellelhető. De ha volt is gyermeke Obi-Wannak, őt még nem ismerjük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »