Már az USA holokauszt múzeuma is parancsokat osztogat Magyarországnak, íme

Bayer Zsolt elismerése ismét rávilágít arra, hogy a jelenleg hatalmon lévő Fidesz régóta nem hajlandó elhatárolódni Bayer Zsolttól annak rasszista, xenofób, antiszemita és romaellenes megszólalásai ellenére sem.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

„Magyarország nemzeti ünnepének alkalmából a magyar kormány egy tekintélyes állami elismeréssel, a Magyar Köztársasági Érdemrenddel jutalmazta Bayer Zsolt újságírót, a Fidesz régi tagját. Az elismerés azoknak jár, akik az ország szolgálatában, illetve az egyetemes emberi értékek gyarapítása terén kiváló eredményeket értek el. Bayer rasszista megszólalásairól, rendkívül provokatív antiszemita és romaellenes cikkeiről ismert a magyar médiában. Előfordult, hogy zsidókra »bűzlő végtermékként« utalt, a romákra pedig »állatként«, akinek »nem lenne szabad létezniük«.

Az állami díjakat Magyarországon a miniszterelnök és a köztársasági elnök ítéli oda. A kormány többször is hangsúlyozta »zéró tolerancia«-politikáját az antiszemitizmussal szemben. És mégis: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a zsidó ügyekkel foglalkozó kormánytag adta át a díjat Bayernek. A korábbi díjazottak tiltakozásával, díjuk visszaadásával kapcsolatban Lázár megismételte a kormány pozitív hozzáállását Bayer gyűlöletkeltő és rasszista megszólalásaihoz.

Bayer Zsolt elismerése ismét rávilágít arra, hogy a jelenleg hatalmon lévő Fidesz régóta nem hajlandó elhatárolódni Bayer Zsolttól annak rasszista, xenofób, antiszemita és romaellenes megszólalásai ellenére sem. Ez megkérdőjelezi azon Fidesz-támogatók hozzáállását, akik támogatásukat a rasszista, ultranacionalista, xenofób Jobbik által jelentett veszéllyel indokolták. Bayer rasszista kijelentései legalább annyira szélsőségesek, mint a Jobbikéi.

A kormányoknak felelőssége van abban, hogy küzdjenek a gyűlöletkeltő, erőszakra ingerlő beszéd ellen. Ez különösen igaz olyan országokra, mint Magyarország, ahol a holokauszt alatt állami segítséggel követtek el tömeggyilkosságot. Ha a Magyar Köztársasági Érdemrend valóban a az egyetemes emberi értékek gyarapítását ismeri el, akkor a miniszterelnök és Fidesz-vezető Orbán Viktornak, illetve Áder János elnöknek nincs más választása, mint hogy azonnal visszavonják Bayer Zsolt elismerését.”


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »