Már az 50 év felettiek is jelentkezhetnek az oltásra

Már az 50 év felettiek is jelentkezhetnek az oltásra

Vasárnaptól már az 50 év felettiek is jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra közölte a TASR hírügynökséggel tegnap Zuzana Eliášová, az Egészségügyi Minisztérium szóvivője. A tárca egyben pontosította, mely életkorban melyik vakcinát kaphatják meg érdeklődők. „Az AstraZeneca oltóanyagával az 50 és 60 év közöttieket, a Pfizer/BioNTech és Moderna vakcináival pedig a 60 évnél idősebb személyeket olthatják” – húzta alá a szóvivő.

Hozzátette, azok az érdeklődők, akik már regisztráltak az elektronikus váróterembe, automatikusan az életkoruknak megfelelő vakcinákra jelentkezhetnek csak – tehát a 60 év felüliek olyan helyszínekre lesznek besorolva, ahol ezekkel a vakcinákkal oltanak.

Hírdetés

Hétfőn reggeltől már keddi időpontokra kaphatnak értesítést az érdeklődők. Akinek nem felel meg az adott időpont, módosíthatja az elektronikus váróteremben. Hasonlóan változtathatnak a választott oltóközpontok közül is – magyarázta Eliášová.

Szlovákiában vasárnapig (március 28-ig) 622 685 személyt oltottak be az első oltóanyaggal. Közülük 255 857 személy kapta meg a második oltást. „Az Egészségügyi Minisztérium célja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt érjük el a közösségi immunitást. Ebből adódóan döntöttek úgy, hogy újabb célcsoport számára nyitják meg az oltás lehetőségét” – közölte a minisztérium szóvivője.

(SzE/Felvidék.ma/TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »