Már a világ atomfegyver-mentesítéséért küzd Észak-Korea – de ha szükséges, nukleáris csapással

Már a világ atomfegyver-mentesítéséért küzd Észak-Korea – de ha szükséges, nukleáris csapással

Észak-Korea nem fogja használni nukleáris fegyvereit, csak akkor, ha atommal rendelkező "agresszív erők" támadnak rá – mondta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, akinek a kormányzó Koreai Munkáspárt kongresszusán elhangzott beszédét vasárnap közölte a KCNA hivatalos hírügynökség.

Kim Dzsong Un "felelősségteljes államnak" nevezte Észak-Koreát, amely – mint hangsúlyozta – csak akkor veti be atomfegyvereit, ha szuverenitását megsértik olyan "agresszív erők", amelyek szintén rendelkeznek atomfegyverrel (a gondolatmenet szépséghibája, hogy az "agresszív erőknek" különben nem is lehetne indoka atomcsapásra Észak-Korea ellen – a szerk.). Hozzátette: országa hűségesen teljesíteni fogja az atomfegyverek elterjesztésének megakadályozására vonatkozó kötelezettségeit, és küzdeni fog a világ atomfegyver-mentesítéséért.

A Koreai Munkáspárt és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság kormánya arra törekszik, hogy rendezze és megszilárdítsa kapcsolatait minden olyan országgal, amely – még ha a múltban ellenséges magatartást tanúsított is – a jövőben tiszteletben tartja az ország szuverenitását – jelentette ki az észak-koreai vezető.

Kim Dzsong Un azután fejtette ki ezeket a gondolatokat, hogy a pártkongresszus pénteki megnyitóján országa nukleáris tesztjeinek sikereivel büszkélkedett.

"A hetedik pártkongresszus évében a hadsereg és a nép nagy sikerrel megvalósította az első hidrogénbomba tesztjét és egy földmegfigyelő műhold, a Kvangmjongszong-4 indítását … " – jelentette ki a 33 éves észak-koreai vezető, aki már többször tudatta a világgal, hogy Észak-Korea atomhatalommá vált, s hogy olyan politikát kíván folytatni, amely az ország gazdaságának és nukleáris arzenáljának egyidejű fejlesztését tűzi ki célul.

Észak-Korea január elején immár negyedik kísérleti atomrobbantását hajtotta végre, egy hónappal később pedig műholdat állított pályára ballisztikus rakétával. Emiatt a nemzetközi közösség minden korábbinál szigorúbb büntetőintézkedéseket rendelt el Phenjannal szemben.

(MTI)

Korábban írtuk: Hihetetlen izgalmak az észak-koreai kommunista párt 7. kongresszusán: Éles Elméjű várhatóan módosítja a Kedves Vezető programját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »