Már a Playboy sem a régi: először szerepel fejkendős muszlim nő a magazinban

Először szerepel fejkendőt viselő muszlim nő a Playboy magazinban, amely még az év elején szakított a meztelen női képekkel.

A líbiai felmenőkkel rendelkező Noor Tagouri a férfimagazin októberben megjelenő, Renegades című kiadásában tűnik fel, amely olyan férfiakat és nőket mutat be, akik

“mindent – még az életüket is – kockára tették azért, hogy azzal foglalkozzanak, amit szeretnek”.

A 22 éves újságíró, aki a Newsy nevű hírportál munkatársaként dolgozik, fekete bőrkabátot, farmert, sportcipőt és fejkendőt viselve pózol a magazinban, amely “rámenős aktivistaként” írja le a fiatal lányt.

Tagouri szerint muszlim nőként felnőve sok mindennel meg kellett küzdenie az Egyesült Államokban, ám az így szerzett tapasztalatai később sokat segítettek neki abban, hogy előrébb jusson a karrierjében.

A fiatal lány 2012-ben hívta fel magára először a figyelmet, amikor kitett magáról egy, az ABC 7 stúdiójában készült képet az internetre, azzal a felirattal, hogy:

“Az amerikai televíziózás történetének első fejkendős hírolvasója”.

A bejegyzés futótűzként terjedt a világhálón és egy kampány is született a #LetNoorShine címkével, amely arra bátorított mindenkit, hogy bátran vállalja önmagát és ne féljen megvalósítani az álmait.

A több mint százezer internetes követővel rendelkező Tagouri férfimagazinbeli szereplését sokan áttörésnek tekintik, akadnak azonban olyanok is, akik elítélik a fiatal lányt. “A Playboy a pornográfia szinonimája” – olvasható a The Muslim Vibe című online magazin cikkében, amely szerint a magazin évtizedekig az élen járt a nők tárgyiasításában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »