Már a minisztériumnak is gyanús a teniszszövetség gazdálkodása

Már a minisztériumnak is gyanús a teniszszövetség gazdálkodása

Hetek óta áll a bál a Magyar Tenisz Szövetség körül, miután élteniszezőink – nevezetesen Babos Tímea és Fucsovics Márton – élesen kritizálták a szervezet működését. Az oda-vissza mondogatós verbális párbaj végeredménye az lett, hogy a két teniszező szakított a szövetséggel, és innentől egyedül járják útjukat.

Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője kedden Facebook oldalán szólította meg a magyar „teniszcsaládot” egy közleményben, melyben az alábbi kritikus pontokra hívta fel a figyelmet:

Sávolt elmondása szerint a korábban felvetett problémák és ellentmondások száma nemhogy csökkent volna, de még növekedett is. Hangsúlyozza, hogy

már a minisztérium is vizsgálódik az ügyben, hogy százmilliók mennek el feleslegesen ideiglenesen épített pályákra, amelyek sok esetben csak 3 napig állnak, utána lebontják őket.

Az MTSZ korábban arra hivatkozott, hogy a nemzetközi szövetség, az ITF előírásainak kellett több esetben is megfelelni a 4 ezer férőhelyes stadionokkal, miközben kiderült, hogy Svájcban éppen most hétvégén rendeztek tornát 2600-as lelátón, így a korábbi indokok némileg sántikálnak.

Hírdetés

Arra is fény derült, hogy

már az Állami Számvevőszék is szabálytalanságokra bukkant a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont beruházás-előkészítésének ellenőrzése során,

s ez semmiképp sem vet jó fényt a hazai teniszsportra.

Sávolt kiemeli, hogy nemrégiben három elnökségi tag is felmondott az MTSZ-ben, ami után a szövetség csak arra vonatkozóan hívott össze ülést, amely a három tag újraválasztásáról szól, egyéb napirendi pontok, felvetett problémák és megoldáskeresés továbbra sem szerepel az elnökség tervei közt.

Az edző szerint – főként az elmúlt hetek eseményei után – itt lenne az alkalom egy közgyűlés összehívására, de az MTSZ még mindig nem tett lépéseket ebben az ügyben. Sávolt a teniszcsalád összefogását kéri és sürgeti. A felhívás mögé beállt Temesvári Andrea, Markovits László, Sávolt Attila, Fucsovics Team, Babos Csaba, Babos Tímea édesapja is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »