Már a legjobb négy között jár a párbajtőröző Szász Emese

Bejutott a legjobb négy közé a párbajtőröző Szász Emese a riói olimpián.

Harmadik asszójában a címvédő ukrán Jana Semjakinát búcsúztató Szato Nozomival mérkőzött a magyar vívó, de japán ellenfele nem fejtett ki komoly ellenállást, sima, 15-4-es magyar győzelem született.

Az észt Julija Beljajeva, majd a dél-koreai Kang Joung Mi ellen meg kellett küzdenie a sikerét Szász Emesének, Szatóval szemben viszont könnyedén szerezte a tusokat. Gyakran indult pengeütéssel, majd gyorsan befejezte akcióját, amivel a japán vívó nem tudott mit kezdeni. Folyamatosan nőtt a különbség, és még a második három perc sem telt le, amikor már megvolt a győztes.

"Egyelőre egész jónak tűnik az utam, eddig teljesen zökkenőmentes volt. Elég jól megy a vívás, de még két kemény mérkőzés van hátra. Éremért jöttem, éremmel szeretnék távozni" – összegezett mosolyogva Szász Emese.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a hangos szurkolás – melyet a hazai nézők bemutattak – csak annyiban zavarja, hogy nem mindig hallja, mikor indítja az asszót a zsűri, közben már nem figyel a drukkolásra, kizárja a külvilágot.

Következő ellenfele a brazilok nagy reménységét, Nathalie Moellhausent 15-12-vel búcsúztató francia Lauren Rembi lesz 21.30-kor. A másik ágon a kínai Szun Ji-ven és a tavaly, illetve tavalyelőtt is világbajnok olasz Rosella Fiamingo mérkőzik a döntőért.

Eredmények:

a 32 között:
Szász Emese-Julija Beljajeva (észt) 15-11

a 16 között:
Szász-Kang Joung Mi (dél-koreai) 15-11

negyeddöntő:
Szász-Szato Nozomi (japán) 15-4

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »