Már a fogorvosi rendelők is standard üzemmódban működnek

Már a fogorvosi rendelők is standard üzemmódban működnek

Nyitókép: dentline.eu

A fogorvosi rendelőkben május 20-tól már a standard üzemmód szerint látják el a pácienseket. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a fogorvosi rendelőknek az adott önkormányzat által jóváhagyott rendelési órákban kell ellátniuk a pácienseket.

A fogorvosi rendelőben az egész csapatnak védőfelszerelést kell viselnie, a rendelőkben és a várótermekben nagyfokú fertőtlenítést kell végezni, mindemellett az orvosoknak további higéniai eljárásokat kell alkalmazniuk annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen át a fogorvosra és vele együtt a további páciensekre.

Hírdetés

Mivel a higiéniai és az epidemiológiai előírások betartása több időt vesz igénybe a páciensek ellátásánál, ezért a vizsgálatra váró páciensek számát leredukálják.

A pácienseknek telefonon vagy e-mailen keresztül kell időpontot kérniük a fogorvoshoz. A rendelőbe való belépéskor a páciensnek szájmaszkot kell viselnie, illetve alkoholtartalmú fertőtlenítőszerrel le kell lefertőtlenítenie a kezét. Az előírás szerint az a legoptimálisabb, ha a váróteremben csak egy személy várakozik.

A páciensnek a vizsgálat előtt megmérik a testhőmérsékletét és egy kérdőívet töltetnek ki vele, amelyben rákérdeznek arra, hogy voltak-e légúti megbetegedésre utaló tünetei, kapcsolatba került-e fertőzött személlyel, karanténban van-e, esetleg ajánlása van-e arra, hogy otthoni karanténban tartózkodjon, továbbá tesztelték-e COVID-19-re, s ha igen, milyen eredménnyel.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »