Már a fegyverboltban kiszúrták az orlandói mészárost

Számos fegyverüzletet végigjárt az orlandói mészáros, míg megvette azt a két fegyvert, melyeket a végzetes vasárnapi hajnalon használt. Másfél hónappal a támadás előtt egy otthonához közeli fegyverüzletben járt, ahol rögtön kiszúrták az eladók.

Omar Mateen a támadás előtt legalább másfél hónappal már sorra járta a fegyverboltokat – derült ki egy által “meglátogatott” üzlet dolgozójának beszámolójából. A boltban azonnal kiszúrták, hogy Omarral valami nem stimmel, így nem voltak hajlandóak kiszolgálni – írja az ITV  a Wall Street Journal információi alapján.

“Normális ember nem kérdez ilyet”

A 29 éves férfi a tömeggyilkosság előtt hat héttel látogatta meg az otthonához közeli lőszerboltot, ahol rengeteg kérdést tett fel a golyóálló mellényekkel kapcsolatban. A dolgozók már ezt is nagyon furcsának tartották:

“Egyszerűen furcsán viselkedett. A golyóálló öltözékről feltett kérdései nagyon extrémek voltak, egy normális,átlagos ember nem kérdez ilyeneket” – mondta a Wall Street Journalnek adott interjúban az egyik ott dolgozó férfi. ”Ha valami gyanúsat látunk, akkor mi döntjük el, vehet-e valaki lövedéket vagy sem” – magyarázta.

A kérdések előtt még egy hosszabb telefonbeszélgetést is lebonyolított arab nyelven – ez sem segített a helyzeten.

A Pulse bár megtámadása előtt Mateen kétszer is ellátogatott egy helyi lőtérre, ahol megvette a gyilkolásnál használt pisztolyát és hosszú lőfegyverét. Itt senki sem látott semmi gyanúsat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »