Már a demokrácia alapintézményeit is veszélyezteti a szakemberhiány

Már a demokrácia alapintézményeit is veszélyezteti a szakemberhiány

A kormányportálon 214 júniusa óta összesen 766 állást hirdettek meg, melynek nagy része a Földművelésügyi, valamint a Nemzetgazdasági minisztérium számára keresett munkatársakat.

A kozigallas.gov.hu-n 3038 közalkalmazotti vagy köztisztviselői állásra lehet pályázni. Azaz szükség lenne tanárokra, orvosokra és önkormányzati ügyintézőkre. Meg kell vallani, nem a legjobb reklám utóbbinak, hogy éppen a múlt héten jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, hogy januártól sztrájkot hirdetnek, mert nem sikerült megegyezniük a kormánnyal a bérezés kérdéséről. Boros Péterné úgy nyilatkozott, hogy

Hírdetés

ha most vasárnap tartanák a választásokat, sok településen elmaradna, mert már a demokrácia alapintézményeit is veszélyezteti a szakemberhiány.

De nem csak a demokrácia alapintézményének működésében, hanem a gördülékeny közlekedésben is gondokhoz vezethet a munkaerőhiány. A MÁV folyamatosan keresi a friss munkaerőt, még a szerelvényeken is bemondják, hogy milyen betöltetlen állásokra várják a jelentkezőket. Jelenleg 262 dolgozó hiányzik tőlük, míg a BKV-nál buszra, trolira, villamosra keresnek sofőröket, kitétel, hogy az illető 21 év feletti jogosítvánnyal rendelkező személy legyen. De lehet jelentkezni a rendőrséghez, a postához, sőt még a NAV-hoz is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »