Már a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot is elvennék Oroszországtól

Már a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot is elvennék Oroszországtól

Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint semmi ok nincs arra, hogy elvegyék Oroszországtól a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot.

A leendő vb szervezőbizottságát is vezető Mutko televíziós nyilatkozata azután hangzott el, hogy Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) volt elnöke az oroszországi rendezés ellen emelt szót. Szerinte a doppingbotrányok miatt Oroszország nem lehet a 2018-as vb házigazdája.

"Én viszont semmi okát nem látom, amiért meg kéne fosztani bennünket a világbajnokságtól. Erre jogi alap sincs" – tette hozzá Mutko.

A 2018-as vb-n 11 orosz városban rendeznek majd mérkőzéseket.

A jövő pénteken kezdődő riói olimpián a kvótát szerző orosz sportolók közül több mint százan nem indulhatnak, miután a WADA fővizsgálója, Richard McLaren – aki a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését két hete hozta nyilvánosságra – államilag irányított doppingolással vádolta meg Oroszországot.

A jelentés nyomán a WADA azt javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy a teljes orosz csapatot zárja ki a riói játékokról. A szervezet végrehajtó testülete azonban úgy döntött, hogy nem így jár el, de a részvételhez az orosz versenyzők mindegyikének egyéni engedélyre van szüksége sportágának nemzetközi szövetségétől.

(MTI)

Minden reggel doppingellenőrök keresik fel az orosz versenyzőket Rióban

Budapesti döntés: egyetlen orosz súlyemelő sem vehet részt a riói olimpián

Az orosz sportolók valamennyi nemzetközi versenytől való eltiltását javasolja a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »