Már 45 millió forint gyűlt össze a félárván maradt hármas ikreknek

A kezdeti, hárommilliós célhoz képest eddig 45 millió forint gyűlt össze a hajdúszoboszlói hármas ikrek számára, akiknek édesanyja meghalt a szülés után – tudta meg a Bors az akciót szervező Tündérkör Alapítvány elnökétől. Az ország minden tájáról érkeztek adományok, kétszáz forintos összegektől egészen több százezer forintig.

Az özveggyé vált édesapa, Fábián Tamás a lapnak elmondta: a befolyt összeget kizárólag a gyerekek jövőjére fordítja majd.

Mint megírtuk, az összegyűjtött pénzt még karácsonyig átadják az édesapának. Tóth Ferenc kurátor lapunknak hangsúlyozta: az adományok átadása után sem áll le a gyűjtés, a későbbiekben is lehet segíteni a családot. Ennek céljából külön felületet terveznek indítanak honlapjukon, hogy ha valakinek néhány év múlva eszébe jut, hogy hogy van a család, akkor is tudjon segíteni. Az alapítvány egyébként azt szeretné, ha a gyerekek 18 éves koráig bármikor lehetne részükre utalni.

Hírdetés

http://mno.hu/

Fábián Tamás felesége múlt héten pénteken, néhány órával a három gyermek születése után halt meg a Debreceni Egyetemi Klinikán. A kismama hat hete feküdt a kórházban, mivel veszélyeztetett terhes volt. Az orvosok a császármetszés mellett döntöttek.

A kórház közleménye szerint az édesanyát a szülés után úgynevezett HELLP-szindróma súlyos, vérzéses szövődményével kezelték. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, de néhány órával később nehéz légzéssel és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték az újraélesztését, átmenetileg sikerült is újraindítani a szívét, de 50 perc szakszerű ellátás ellenére elvesztették.

A HELLP-szindróma nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékánál fordul elő. A három újszülött, két lány és egy fiú egészségesek.

A hajdúszoboszlói önkormányzat is segítséget, többek közt állandó gyermekápolót ígért. A családapa és a Tündérkör Alapítvány úgy döntött, semmilyen tárgyi adományt nem utasít vissza, azok egy részét térségbeli rászoruló családoknak juttatja majd el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »