Már 150 polgármestere van az RMDSZ-nek

Eddig 150 településen biztos, hogy RMDSZ-es lesz a polgármester a következő négy évben – jelenette be röviddel éjfél előtt Kovács Péter. Az RMDSZ ügyvezető elnöke az első városokat is bejelentette, ahol nyerni tudott az RMDSZ-es polgármester-jelölt, ezek Margitta, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Székelyhíd, Kovászna, Barót és Borszék. A székelyudvarhelyi vereséget is elismerte a kampányfőnök: „gratulálunk Biró Zsoltnak és az MPP-nek a Székelyudvarhelyen elért eredményükhöz” – mondta.

A továbbiakban elmondta: Marosvásárhelyen egyharmados feldolgozottságnál néhány tucat szavazat a különbség, Szatmárnémetiben Kereskényi Gábor 35-40%-os feldolgozottságnál néhány száz szavazattal vezet, és folyamatosan nő az előnye.

Kovács Péter

Előpatakon, ahol mindössze 8%-os magyarság aránya, az RMDSZ polgámestere újrázni tudott, Oláhbaksán, ahol utoljára 1945-ben volt magyar polgármester, a MIÉRT-es jelölt nyerni tudott. Málnásnak női polgármestere lesz, akit az MPP indított, és az RMDSZ is támogatta. Kisiratoson, Bálványosváralján, Bihar községben is női jelöltek nyertek az RMDSZ színeiben.

Temes megyében, Óteleken nem sikerült újráznia az RMDSZ jelöltjének. (tudósítónktól)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »