Makóra minaret

Mindig ámuldozok, hogy van, aki tényleg nem érti, hogy miért nem akarnak az emberek nyakukra olyanokat, akik nem ők, és mást képviselnek.
Benne vagyok pár zenei csoportban a true metáltól a new wave-ig, és sorra látom, hogy jönnek az “elég a kirekesztésből”, nem kell idegengyűlölet, fogadd be stb. szövegek, majd amikor erre érkeznek a válaszreakciók, mindig megjegyzik, hogy “ebben a csoportban nincs helye ennek meg annak”. “Ez a csoport nem erről szól”. “Aki nem tartja be a csoport szabályait, azt kitesszük”.

Hírdetés

Tehát azt természetesnek tartják, hogy egy egyszerű facebook csoportba az menjen, aki azt a zenét szereti, tisztelettel közelít a műfajhoz vagy egy klub múltjához, és nem akarja megváltoztatni, de képtelenek megérteni, hogy ott kint, a valódi életben is az emberek azt szeretnék, hogy ne változzon meg a kultúra, tiszteljék a múltat, és ne jöjjön bárki jöttment.
Magától értetődő számukra, hogy a prog rock csoportba ne posztoljanak Modern Talkingot, de azt már nem értik, hogy valaki miért nem akar Makóra minaretet…


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »