Május végén újraindulnak a börzék Losoncon

Május végén újraindulnak a börzék Losoncon

Május 24-től újraindul a börzeszezon a losonci Városi Piacon. Erről tájékoztattak a főszervezők a város közösségi oldalán.

A városi piac és a börzék látogatása során természetesen minden higiéniai előírást be kell tartani, amit a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala rendelt el az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A gyermekruha börzét május 24-én, vasárnap, a benti piaccsarnokban szervezik. Az utolsó májusi vasárnapon, május 31-én tartják a régiségbörzét és a bolhapiacot, ami nem a hagyományos helyszínen valósul meg.

Mivel a belső helyiségekben nehéz betartani az emberek közötti előírt távolságot, ezért a rendezvényt átmenetileg a vásárcsarnok külső piacterének hátsó udvarán szervezik, így nem kell belépőjegyet fizetni. A legközelebbi termelői piacra június 7-én, szintén vasárnap kerül sor a megszokott helyen, a külső piactér hátsó udvarán.

Hírdetés

A járványügyi helyzet alakulásától függően, júniusban és az azt követő hónapokban a börzék várhatóan hasonlóképpen fognak zajlani.

Minden eseményre érvényesek az alapvető higiéniai előírások, mint a védőmaszkok használata, a kézfertőtlenítés vagy kesztyű viselése, a kétméteres távolság betartása, illetve 15 m2-en egyszerre csak egy látogató tartózkodhat. A szervezők kérik a látogatókat, hogy a fent említett szabályokat vegyék figyelembe.

A piac munkatársai továbbá rendszeresen szellőztetni fogják a helyiségeket, illetve fertőtleníteni azokat a felületeket, melyeket kézzel gyakran érintenek.

Az esetleges változásokról a város közösségi oldalán, illetve a városi piac weboldalán tájékozódhatnak.   


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »