Május 8-án kezdi Storck a magyarok „önbizalom-építését”

Május 8-án kezdi Storck a magyarok „önbizalom-építését”

 Az élvonalbeli bajnokság hétvégi zárófordulóját követően, a Magyar Kupa-döntő másnapján, május 8-án lesz Magyarország labdarúgó-válogatottjának gyülekezője a telki edzőközpontban, de a külföldön futballozók csak klubkötelezettségeik befejeztével csatlakoznak majd a kerethez – közölték a sportági szövetség hivatalos honlapján.

stval53_b

Az Mlsz.hu tájékoztatása alapján Bernd Storck szövetségi kapitány már jövő hét elejétől Telkibe várja azokat az otthon szereplő futballistákat, akik nem igényelnek hosszabb pihenőt vagy rendszeres edzésre van szükségük, hogy majd május 10-én az Európa-bajnokságra készülő gárda elutazzon az ausztriai edzőtáborba.

„Az biztos, hogy a május 8-i találkozón ott lesz a keretben néhány fiatal játékos is, aki a távlati csapatban már szerepelt korábban, tavasszal pedig jó teljesítményt nyújtott klubjában. Remélhetőleg május közepére már teljes lesz az ausztriai edzőtábor kerete, ami természetesen a külföldi csapatok szereplésétől függ. Előfordulhat például, hogy Kleinheisler László és Stieber Zoltán csapata a Bundesliga zárását követően egymás ellen játszik majd osztályozó mérkőzést, és csak ezt követően csatlakozhatnak a válogatotthoz” – idézi a német szakembert a szövetség holnapja.

A franciaországi seregszemlén Portugáliával, Izlanddal és Ausztriával egy csoportban szereplő Magyarország kapitánya az M4 Sport egyik műsorában nyilatkozva figyelmeztetett, hogy alakulata még utóbbi két ellenfelén sem fog „átgázolni”. Azok az országok szerinte jóval előrébb tartanak, már tíz éve meghozták azokat a változtatásokat a labdarúgásban, amelyek Magyarországon csak két-három éve jelentek meg. „Az én dolgom, hogy magasabb, nemzetközi szintre emeljem a játékosokat. Fejlesztem a mentalitásukat, beszélgetek a játékosokkal, hogy önbizalmat nyerjenek” – fogalmazott Storck.

A német szakember különben a Nemzeti Sportnak nyilatkozva arra is rámutatott, hogy a magyar pontvadászatban szereplő csapatok edzői hajlamosak egy győztes meccs után akár két nap szabadságot is adni futballistáiknak, holott ilyesmi máshol nem szokás. „Németországban éppen ellenkezőleg van. Ha sikeres vagy, még keményebben kell dolgoznod, ha pedig kudarcok érnek, időnként engedni kell a gyeplőn, nehogy besokalljanak a labdarúgók. Nem akarok kritizálni, beleszólni a klubok életébe, általánosítani pláne nem, hiszen vannak igazán profi klubok Magyarországon is, de erről a problémáról igenis beszélni kell” – vallja a kapitány, aki szerint az NB1-es gyakorlat a hasznos idő elvesztegetéséhez és a játékosok kondíciójának a leépüléséhez vezet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »