Május 5-ig várják a jelentkezőket a DEMÓ 4 edukációs időutazásra

Május 5-ig várják a jelentkezőket a DEMÓ 4 edukációs időutazásra

Még két napig lehet jelentkezni az edukációs időutazásra, digitális élménynapra a DEMÓ 4 – Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen címmel megrendezésre kerülő ingyenes programra, ami az általános iskolásoknak és középiskolásoknak nyújt újszerű tanulási lehetőséget az online oktatás utolsó napjaira.

A határon túli szórványterületek, Erdély, Kárpátalja, Muravidék, Őrvidék is bekapcsolódik az ismeretterjesztésbe, a csángóktól az Esterházyak kulturális hagyatékáig.

Az online tér segítségével tanulhatnak a diákok a szatmári motívumokról, az erdélyi fafaragásokról, a lendvai születésű Zala György szobrászművész által készített Millenniumi emlékműről, barangolhatnak virtuális sétákon és meghallgathatják Balatoni József, alias Jocó bácsi Trianon 100 című történelmi előadását, amely után egy önreflexiós kvízt is kitölthetnek majd.

Az anyaországi múzeumok sorában a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény mesterségek – tímár, szűcs, varga – bemutatásán keresztül a hangszerek segítségével járja körbe a Kárpát-medencét, ezen edukációs előadás akár általános iskola 3-4. osztályának is elérhető. A Petőfi Irodalmi Múzeum Ady és Kosztolányi életével, a Néprajzi Múzeum pedig motívumtörténelemmel készül a digitális múzeumpedagógiai élménynapra. A Magyar Nemzeti Múzeum kincskereső játékra hívja a diákokat Mátyás király híres könyvtárába, egy középkori udvarba, de még a bizánci korona nyomába is eredhetünk közösen. 20 múzeum, több mint 40 játékos múzeumpedagógiai feladata várja a diákokat, irodalom, történelem és művészet témakörben.

A feladatok korosztályi ajánlással készülnek, így a tanárok számára is könnyebb a tantárgyakhoz rendelés, tananyagba való integrálás, felhasználás.

Hírdetés

A regisztráció mindenki számára ingyenes és szerdán délután 14 óráig meghosszabbított jelentkezési határidővel elérhető ITT.

A hagyományőrzés, értékteremtés, múzeumpedagógiai innovációk témában készült edukációs beszélgetés dr. Kemecsi Lajossal, a Néprajzi Múzeum főigazgatójával ITT érhető el.

A DEMÓ 4 programban résztvevő múzeumok: Ady Endre Emlékmúzeum (Nagyvárad), Arany János Emlékmúzeum (Nagyszalonta), Borvízmúzeum (Szejkefürdő), Csángó Néprajzi Múzeum (Zabola), Esterházy-kastély (Kismarton), Fraknó vára (Fraknó), Füleki Vármúzeum (Fülek), Haáz Rezső Múzeum (Székelyudvarhely), Haszmann Pál Múzeum (Csernáton), Kallós Zoltán Múzeum és Népművészeti Központ (Válaszút), Lendvai Galéria és Múzeum (Lendva), Liszt-ház (Doborján), Madách-kastély (Alsósztregova), Márai Sándor-emlékkiállítás (Kassa), Márton Áron Múzeum (Csíkszentdomokos), Szatmári Megyei Múzeum (Szatmárnémeti) Leskowsky Hangszergyűjtemény (Kecskemét), Magyar Nemzeti Múzeum (Budapest), Néprajzi Múzeum (Budapest), Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest).

A DEMÓ 4 regisztrációs felülete ITT érhető el. A DEMÓ 4 Facebook-eseménye ITT található. A DEMÓ 4 beharangozó videója ITT tekinthető meg.

(DEMÓ4/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »