Mahir-per: a képviselőkkel fizettetnék meg a kárt a Liberálisok

Mahir-per: a képviselőkkel fizettetnék meg a kárt a Liberálisok

Ne vegyék fel tiszteletdíjukat a ciklusuk végéig azok az önkormányzati képviselők, akik megszavazták a Mahir szerződésbontását – ezt követelik a Liberálisok, miután a fővárosi törvényszék első fokon a Mahirnak adott igazat, és 600 millió forint megfizetésére kötelezte a fővárost.

Szabadai Viktor a képviselőkkel fizettetné meg a kárt. „Szeretnénk tudni, hogy ki az, aki ilyen előterjesztéseket…, kinek a megbízásából készülnek ilyen előterjesztések? Miért lehet ezt elfogadni negyedóra alatt mindenfajta vita, hozzászólás nélkül? Miért mehet ez végig a házon úgy, hogy egyetlen egyszer, egyetlen jogi kifogást nem emelnek ez ellen? Ha megvan ennek a felelőse, szeretnénk, ha kiállna a nyilvánosság elé, és bemutatná azt, hogy mi a terve arra vonatkozóan, hogy ezeket a költségeket hogyan fogja megtéríteni Budapestnek. A politikai felelősöktől pedig szeretnénk, hogy a nyilvánosság előtt elmondanák, hogy hogyan szándékoznak majd ezeket az erkölcsi és mindenféle anyagi károkat Budapestnek megtéríteni a ciklusuk hátralévő időszakában” – fogalmazott az MLP budapesti választmányának ügyvivője.

Mint ismert, a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma minden pontban a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégnek adott igazat csütörtökön, így az önkormányzat nem bonthatja el a kft. hirdetőoszlopait. Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján nem kívánta kommentálni az elsőfokú ítéletet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »