Magyarverésre készülnek a román huligánok

Noha a két nemzet válogatottja nincs egy csoportban az Európa-bajnokságon, a Dinamo és a Steaua Bucuresti drukkerei már megtalálták a kapcsolódási pontot. Lyonban játszik együttesük június 19-én az albánokkal, míg Magyarország három nappal később a portugálokkal. A románok itt kívánnak megütközni a magyarokkal, már több egyeztetést tartottak a Facebookon.

Magyar Menedék - Badiny

Korábban az Eb-selejtezőkön összecsaptak csapataink a pályán, míg a bukaresti találkozó a lelátón a Dinamo és a Steaua hívei egymást verték, s hasonló mutatvány volt most az Eb-n. A két klub hívei Párizsban bunyóztak, kilenc embert őrizetbe vettek, kettőt közülük bent is tartottak, egyikük ismert Steaua-rögbis.

– A francia hatóságok megerősítették, hogy incidens történt román állampolgárok között. Az őrizetbe vett személyek közül hetet szabadon engedtek, kettőt őrizetben tartanak – közölte a Libertatea című lap szerint a román diplomácia.

Állítólag a balhé során a Steaua hívei ellátták egy Dinamo-vezérszurkoló baját, erre utóbbiak bosszút akartak állni. De mindez csak amolyan bemelegítés volt, az „igazi harc” számukra a magyarok elleni lesz. Ugyanis a torna rajtja előtt békepaktumot kötöttek a két klub hívei, Lyonban kiderül, mennyire gondolták mindezt komolyan.

blikk


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »