Magyarul szólt be az amerikai műsorvezető Sorosnak

Magyarul szólt be az amerikai műsorvezető Sorosnak

Magyarul szólt be az amerikai műsorvezető Sorosnak

Soros György az Egyesült Államokban mostanában legtöbbször azzal kerül be a hírekbe, hogy komoly pénzekkel támogatja liberális ügyészek megválasztását Fotó: AFP

 

„Gyere ide Los Angelesbe és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!” – mondta Steve Hilton a Fox News műsorvezetője magyarul a csatorna Next Revolution című műsorában, üzenve ezzel a milliárdos spekulánsnak a liberális – az elkövetők minél gyorsabb szabadon bocsátásán tevékenykedő – ügyészekkel kapcsolatban.

Soros Györgyöt az amerikai közéletben is ugyanúgy ismerik, mint Magyarországon, és a magyar származású milliárdos spekuláns balliberális, nyílt társadalmat követelő tevékenysége ugyanúgy szúrja többek szemét is az Egyesült Államokban. A Fox News csatorna egyik műsorvezetője pedig nem is rejtette véleményét véka alá, és a Next Revolution című műsorban magyarul üzent Soros Györgynek.

Ahogyan arról már lapunk is többször beszámolt, az Egyesült Államokban mostanában legtöbbször azzal kerül be a hírekbe Soros, hogy országszerte komoly pénzekkel támogatja az olyan ügyészek megválasztását, akik liberális nézeteket vallanak. A helyzetet csak fokozza, hogy az általa hatalomra juttatott jelöltek kevés vagy semmilyen közigazgatási tapasztalattal nem rendelkeznek, a spekuláns társadalmi céljaival viszont egyetértenek.

Hírdetés

Steve Hilton most a Fox News műsorában arról beszélt, hogy bár Soros egyik támogatottja, aki ellen a szavazók is felszólaltak, már el lett küldve San Franciscóból, egy másikra pedig szintén hasonló sors vár Los Angelesben, a spekuláns továbbra is azt állítja, hogy a biztonságot és igazságosságot célzó program józan észen és bizonyítékokon alapul. „Azt állítja, hogy népszerű és hatékony. Mennyire arrogáns és a valóságtól elrugaszkodott fanatikusnak kell lenni, hogy valaki ilyet mondjon? Micsoda sértés ez a beavatkozása miatt áldozattá váló emberek és a családjuk felé” – fogalmazta meg gondolatait Hilton.

A műsorvezető hozzátette: „Ahelyett, hogy cikkeket írogatnál a milliárdos erődöd biztonságából, figyelj oda arra, amit egyik magyarként mondok egy másik magyarnak”, majd magyarul folytatta: „gyere ide Los Angelesbe és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!”

Az amerikai igazságszolgáltatás helyzetéről korábban a Rendfenntartók Jogvédelmi Alapja (LELDF) készített tanulmányt, amelyből kiderül, hogy az elmúlt évtizedben az úgynevezett „társadalmi igazságosság” jelöltjei dominálták a legfőbb ügyészi tisztséget az Egyesült Államok különböző joghatóságaiban. Ezen ügyészek többsége a büntetések időtartamának csökkentését érte el, emellett ellenséges kapcsolatot alakított ki a rendőrséggel is. A bűnözés és az erőszak a megválasztásuk után erősen megugrott, írja a jelentés.

Mivel az Egyesült Államok kerületi ügyészeit az urnáknál választják meg, a LELDF tanulmánya azt vizsgálta, hogy a gazdag adományozók hogyan finanszírozták e jelöltek kampányát, és hogyan építették ki azt a politikai infrastruktúrát, amely koordinálta az ügyészek politikai döntéseit. Mint kiderül, eddig mintegy hetvenöt ilyen „progresszív” ügyészt sikerült a Soros-szervezeteknek hatalomra juttatniuk, az ő hatáskörük ma már minden ötödik (72 millió) amerikaira terjed ki.

Nemrég maga Soros György is megszólalt a témában, a Wall Street Journalnak július végén küldött levelében magát filantróp adakozónak nevezte, és azzal dicsekedett, hogy „reformpárti” ügyészekkel harcol a rasszista amerikai büntetőrendszer ellen.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »