Magyarul is megjelent a FOURFEST kiadványa

Az idén tizenkettedik alkalommal rendezte meg a rimaszombati Szolgáltatóipari és Kereskedelmi Szakközépiskola a FOURFEST Fesztivált, amely évek óta egyúttal a hazai szakközépiskolások megmérettetése is. Az idei év rekordot döntött, ugyanis a négy ország 23 iskolájának 118 versenyzője mérettette meg magát a versenyben, s immár második alkalommal a fesztiválújság magyarul is megjelent. Ezúttal krétapapíron, színesben, s a laphoz az érdeklődők ingyenesen hozzájuthatnak az iskola titkárságán.

Jaroslav Bagacka, az iskola igazgatója a lapnak elárulja, két évvel ezelőtt kísérletképpen adták ki a fesztiválújság magyar változatát, amely váratlanul nagy sikert aratott, s a magyar testvériskolákban percek alatt elkapkodták a tanárok és a diákok.

A FOURFEST a hazai szakközépiskolák ügyességi versenye nyolc kategóriában (szakácsok, baristák, sommelierek, csaposok, pincérek, fodrászok, kozmetikusok), de a versenyen részt vesznek a magyarországi (Eger, Kazincbarcika), a lengyelországi (Nowy Sącz) és a csehországi (Poděbrady, Kolín) diákjai is.

Hírdetés

A két nap remek alkalom az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre, sőt üzletkötésre is. A fesztiválújság vázolja a Rimaszombatban csak „kék iskolának” becézett intézmény, ahogy a rendezvény történelmét is, továbbá részletesen beszámolnak az idei évfolyam lebonyolításáról, s közlik az eredményeket. Bemutatkozik az iskola mesternője, Melisík Judit, aki valamikor itt tanult, s ma már a leendő szakácsok oktatását irányítja.

Az elmúlt évek során több díjat is begyűjtött már a tanítványaival, az idén Krajec Iván ezüstsávos besorolásban részesült, s a lapban elolvashatják a versenyreceptjét (borjú szűzpecsenye szalonnaköntösben chimichurrival sóska-csalánmártásban zsemlés tócsnival) is. Bemutatják az iskola egykori diákját, a ma már brácsásként és prímásként is országszerte ismert Botos Béla Bumbit, ahogy sok-sok képpel idézik vissza az idei évfolyam hangulatát.

  


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »